Kültéri munkák megkönnyítője

Mischnix
Az oszloprögzítő gyorsbeton egy hatékony és gyorsan kötő keverék, melyet oszlopok, kerítések vagy más eszközök rögzítésére használnak. Ez a speciális betonkeverék rendkívül praktikus megoldást nyújt, mivel jelentősen lerövidíti az építési időt és minimalizálja a munkaerőigényt. A gyors kötőképesség és a könnyű felhasználhatóság révén ideális választás olyan projektek esetén, ahol gyors és megbízható eredményre van szükség. Az alábbiakban áttekintjük az oszloprögzítő gyorsbeton jellemzőit, alkalmazási területeit és előnyeit, hogy jobban megértsük ennek az innovatív anyagnak az értékét az építőiparban.

Felhasználási terület

Célszerű alkalmazni minden olyan esetben, amikor a talajba kell rögzíteni oszlopokat, eszközöket. Kivételesen megkönnyíti a munkát külterületi helyeken, ahol az áramforrás nehezen elérhető és az anyag gépi keverése nem megoldható.

A MischNix gyárilag előkevert gyorskötésű szárazbeton, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás közben kell vízzel összekeverni.  Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és speciális adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok és előnyök

Gyors telepítést igénylő elemek normál igénybevételű rögzítéséhez pl. oszlopok, játékeszközök, ruhaszárítók, állványok stb. Nincs szükség keverésre: A száraz beton keveréket a felhasználás helyére öntjük, majd vízzel átnedvesítjük.

Tulajdonságok:

  • Nyomószilárdsága >20 kN/m2
  • 4 mm-es maximális szemcseméret 

  • Kiszerelés: 25 kg/zsák

Előnyök:

  • Rendkívül gyorsan köt
  • Egyszerű bedolgozás
  • Nincs szükség keverésre
Elemek rögzítési folyamata

 

Hagyományos módon is keverhető, amennyiben nagyobb igénybevétel éri a szerkezetet. 

A keverék kötése rendkívül gyorsan megindul, ezáltal megkönnyíti a rögzítendő elemek azonnali pozícionálását. Az oszlopok ideiglenes megtámasznását - időjárási körülményektől függően -akár 15 perc múlva el lehet venni.

Speciális összetételének köszönhetően a kötéséhez szükséges nedvességet könnyen átengedi a keveréken, minimális kötőanyag kimosódás mellett.

Hagyományos módon is keverhető, amennyiben nagyobb igénybevétel éri a szerkezetet. 

Fontos tudnivalók!
  1. A MischNix, mint minden betonjellegű termék, utólagos nedvesítést igényel. A termék szilárdságát megnövelhetjük, ha a föld természetes nedvesítő hatását rendszeres locsolással egészítjük ki - ez különösen akkor célszerű, ha a szerkezet ki van téve közvetlen napsugárzásnak és így a föld kiszárad.
  2. A termék nem tartószerkezeti beton, tilos alkalmazni méretezett szerkezetek alapozására, rögzítésére (pl. épület tartóoszlop alapozás, tartószerkezeti horgony rögzítése stb.)