Az ön megbízható partnere az építőanyagok terén
CEMIX Hungary Kft.
A Cemix Hungary Kft. (korábbi nevén Lasselsberger-Knauf Építőanyagipari Kft.) Magyarországon és a környező országokban építőipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalat. A magyarországi gyártók között az egyik legszélesebb termékportfoliót kínálja a színező- és az alapvakolatoktól a hidegburkolási termékekig, melyek lehetővé teszik a minőségi alapanyagok felhasználását az új építésű és felújítandó épületek esetén egyaránt.
Kik vagyunk mi

A cég tulajdonosai a Lasselsberger és a Knauf család. A Lasselsberger család tulajdonában számos építőanyag-ipari vállalkozás van Magyarországon, Ausztriában és a környező országokban, a Knauf család a világ minden részén több mint 110 üzemet mondhat magáénak. A veszprémi gyár 1995-ben már kapacitásának maximumán dolgozott, mintegy száz munkavállalót foglalkoztatva. Ezt követően a vállalat újabb gyárakat nyitott Bugyiban, Debrecenben, Vácott és a horvátországi Durdevacban. Jelenleg a Horvátországban és Romániában működő leányvállalatokkal együtt több mint 250 munkavállalót foglalkoztat. 

A vállalat a termékeit alapvetően kereskedői hálózaton keresztül értékesíti, így a termékek Magyarországon több mint 400 értékesítési ponton érhetők el. A kereskedelmi csapat az ország teljes területén értékesítési és szakmai segítséget ad közvetlen és közvetett partnereinek. A közel 30 éves építőipari tapasztalattal kialakított termékportfolió és szakértőink felkészültsége lehetővé teszik speciális igények kielégítését is.

A Cemix története - Mérföldkövek
  • 1989. novemberében került sor a cég alapítására Veszprémben, 30 millió forintnyi törzstőkével.
  • 1996. júniusában átadásra került a Pest megyei Bugyi községben újonnan felépített II-es számú gyár, amelynek kapacitása kétszerese a veszprémi üzemének.
  • 1999. őszén a Lasselsberger-Knauf Kft. megvásárolta a horvátországi Durdevacban működő vakolatgyárat, amely átalakítást követően 2000. februárjában kezdte meg a termelést. 
  • 2001. év elején a Lasselsberger-Knauf Kft. megvásárolta a Vácon már működő vakolatgyárat, – III-as számú gyár – mellyel ismételten jelentősen emelkedett a gyártási kapacitás. 
 
  • 2003. tavaszán megkezdődött a debreceni gyár építése, IV-es számú gyár –, amely 2004 őszén fejeződött be.
  • 2013 tavaszán a Lasselsberger-Knauf Kft. megvásárolta a balatonfűzfői színezővakolat gyárat, így a vödrös színezővakolatok is saját gyártásba kerültek.
  • 2017-ben  beindítottuk Zapužanamaban a horvátországi a II. számú gyárunkat. 
  • 2020. novemberében a Lasselsberger-Knauf Kft. cég és márkanevet vált Cemix Hungary Kft.-re 
Minőségirányítási Rendszerünk

A Cemix Hungary Kft. elsők között vezette be a magyar építőiparban az ISO minőségirányítási rendszert.

A minőség iránti rendíthetetlen elkötelezettségünk az innováció és a kutatás iránti lankadatlan törekvésünkben nyilvánul meg. Ez az elszántság lehetővé teszi számunkra, hogy azonnal reagáljunk a felmerülő piaci igényekre, és lépést tartsunk az iparág legújabb trendjeivel.

Sokéves tapasztalat, minőségi gyártás és fejlesztés eredményeként megrendelőink számára megbízható, kitűnő minőségű termékeket és rendszereket értékesítünk.