Hőszigetelési rendszerragasztók
Egy rendszer működését, hatékonyságát a leggyengébb elemének a teljesítménye határozza meg.
Ez a kijelentés alapvetően a házak hőszigetelésére is igaz. A modern homlokzati hőszigetelések összetett rendszerek, amelyeknek fontos részét képezik a rendszerragasztók.
A hőszigetelő táblák rögzítése a teherhordó falazatra ugyanis elsősorban ragasztással történik. 

A ragasztó kiválasztásakor figyelembe kell venni a felhasználás helyét, a falazat és a falazóanyag tulajdonságait, a hőszigetelő táblák anyagát és egy sor egyéb szempontot (például az épület elhelyezkedését, állapotát, műszaki paramétereit, homlokzatának színét, az időjárási viszonyokat és az egyéb várható környezeti hatásokat). A megfelelő megoldás megtalálásához saját elvárásainkat, kitűzött céljainkat és a megoldandó problémákat is érdemes előre definiálni.

Fő szabály szerint mindenképpen a falazathoz és a táblák anyagához illeszkedő ragasztót használjunk! A nem megfelelő anyag nem képez erős kötést, nem kompenzálja a lapok hőtágulását, illetve nem tudja teljesíteni az esetleges további követelményeket, például a fokozott páraáteresztést. Az erőteljesebb környezeti hatások miatt a lábazati felületekhez érdemes nagyobb teherbírású és nagyobb szakítószilárdságú ragasztót használni.

Ragasztás lépésről - lépésre
A megfelelő rendszerragasztó kiválasztáshoz tekintse meg a termékválasztót:
A hőszigetelő ragasztásról bővebben az alábbi videóból tájékozódhat