Cemix

Amit a fugázóanyagokról tudni érdemes

 

A fugázóhabarcsok hidegburkolataink megjelenésének meghatározó elemei, hiszen az lemek összekötésén és a hézagkitöltésen túl esztétikai szereppel is bírnak. A megjelenés és az összhatás szempontjából fontos a fugázóink színe, felületi finomsága és textúrájuk egységessége. Az esztétikai igényeken túl fontos fugázóink kiválasztásakor a rendeltetés helye (kültér - beltér), épületszerkezet elhelyezkedése (függőleges - vízszintes felület) és kialakítandó fuga szélessége is.

A cég fugázói széles felhasználási kört ölelnek fel és mind műszaki tulajdonság, mind a felhasználási kör tekintetében jelentős különbségek adódhatnak. A fugázók alkalmazhatóságával és a kiválasztásról még több információ található itt.

A színválasztékkal kapcsolatban itt található információ.

A cementkötésű fugázóhabarcsok új generációját képviseli a SILVERCOL nevű termék. A prémium kategóriájó fugázó új szintre emeli elvárásainkat egy fugázóhabarccsal kapcsolatban. 

A SilverCol fugázó svájci ezüst adalékszert és algásodást gátló adalékot tartalmaz. A SilverCol több szempontból is prémium terméknek számít, de van egy tulajdonsága, amely egészen különlegessé teszi. A készítmény ugyanis egy olyan speciális adalékanyagot tartalmaz, amely gátat szab a baktériumok szaporodásának, a gombásodásnak, az algásodásnak és a penészedésnek. Ennek megfelelően azokban a helységekben és azokon a felületeken ajánljuk alkalmazni, ahol fokozott jelentősége van a higiéniának.

 Az ezüsttartalmú adalékot az antimikrobiális szerek professzionális szakértője, a svájci SANITIZED fejlesztette ki. A cég csak azoknak a partnereinek engedélyezi a hatóanyag használatát és termékbe építését, akik megfelelnek az általa felállított, rendkívül szigorú minőségi előírásoknak. A SilverCol antibakteriális és penészgátló tulajdonságát a SANITIZED is bevizsgálta, és hitelesítő oklevéllel ismerte el annak fertőzésveszély csökkentő képességét.

A magasabb mechanikai és kémiai igénybevételeknél célszerű a kimagasló tulajdonságokkal rendelkező epoxy fugázócsaládot alkalmazni (EpoxiCol 2K és EpoxiCol 2K Decor). Az utobbi években rohamosan terjed a felhasználása jó ár - érték arányának köszönhetően. Ideális kültéri teraszok, medencék, terhelt járófelületek fugázásához, vagy ipari környezetben.

A fugázóanyag mennyiségének számítása:

A következő képletet használhatja a fuga mennyiségének meghatározásához. A kivitelezés és a felhasznált csempelapok méreteltérései miatt közelitő értéket fog megkapni.

  

 

 

A = lapszélesség (mm)
B = laphossz (mm)
C = lapvastagság (mm)
D = fugaszélesség (mm)
F = fajlagos anyagszükséglet (kg/dm3)

F értéke:

SilverCol: 1,6

ProCol: 1,5

Colorin: 1,6

EpoxiCol: 1,6