Cemix

Padlófűtés kialakítása: három rétegvastagság, három megoldás

Az építési és felújítási munkák többségéhez hasonlóan a padlófűtési rendszerek esetében is a megfelelő anyagok használata garantálja a megbízható működést és a végső minőséget. A fő kérdés mindig az, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a szükséges rétegrend kialakításához. A Cemix a többféle anyagot és többféle megoldást is kínál.


A padlófűtési rendszerek alkalmazása mára már elterjedt megoldásnak számít családi házak, társasházak vagy irodai épületek esetén is. Népszerűségüket többek között annak köszönhetik, hogy számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a hagyományos fűtési módozatokkal szemben. Alkalmazásuk több helyet és lehetőséget ad a belső terek berendezésére, kisebb energia-felhasználást igényelnek és az emberi szervezet számára ideálisabb hőmérséklet-eloszlást biztosítanak.

A padlófűtési rendszerek kiépítésének egyik alapvető feltétele a megfelelő rétegrend kialakítása. A különböző megoldások és fűtési rendszer típusok (elektromos vagy hidraulikus) telepítéséhez eltérő rétegrendvastagságra van szükség. Ha nincs elég hely, nincs lehetőség a padlófűtés használatára. Ez a probléma elsősorban a meglévő épületek és lakások felújításánál okozhat fejtörést.

A Cemix termékeinek és fejlesztőmunkájának hála azonban akkor sem kell kétségbe esni, ha csak kevés hely áll rendelkezésre. A vastagság függvényében a cég többféle anyagot és többféle megoldást is kínál, melyekről a Tudástárban olvashat bővebben.

Cemix - Tudástár