Cemix

Dekorvakolatok: varázslat és játék a falfelületekkel

Otthonunknak többféle módon adhatunk egyedi karaktert, de talán semmi sincs nagyobb hatással a végeredményre a falak végső kialakításánál. Sokaknak ilyenkor elsősorban a színezés vagy a festés jut eszébe, pedig a felületek struktúrájának meghatározása tovább növeli a mozgásteret. A Cemix legújabb fejlesztése, a Magic Decor ezen a téren ad izgalmas eszközt a kezünkbe.


A Magic Decor termékcsalád tagjai speciális, felületi struktúrák kivitelezésére kifejlesztett szilikon kötőanyagú vakolatok, amelyek igazán látványos megjelenést nyújtanak a homlokzati falfelületeken. Az elérhető színeknek, az alkalmazott technikai megoldásoknak és a termékváltozatok különböző tulajdonságainak köszönhetően a lehetőségek és a kombinációk száma gyakorlatilag végtelen. Ha a Magic Decor vakolatokat választjuk, csak képzelőerőnk és kreativitásunk szabhat határt számunkra. A végeredmény ráadásul nem csupán tetszetős és egyedi, hanem rendkívül tartós és időtálló is egyben.

A Magic Decor család tagjai

A Cemix új termékcsaládja három tagot számlál, amelyek elsősorban a szemcseméretben különböznek egymástól:

  • Magic Decor FINE (0,2 mm szemcseméret)
  • Magic Decor LIGHT (1 mm szemcseméret)
  • Magic Decor RAW (2,5 mm szemcseméret)

 

Az eltérő finomságúra kevert anyagok segítségével eltérő tulajdonságokkal rendelkező, finom- vagy durvaszemcsés felületi struktúrák alakíthatók ki. Ezek mindegyike megfelel a legújabb, legmodernebb homlokzati trendeknek. A Magic Decor felhasználásával kialakítható felületi struktúráknak alapvetően öt típusát különböztetjük meg:

  • betonhatású felület
  • kőhatású felület
  • faerezetes felület
  • kefézett felület gliterrel
  • kőklinkertégla hatás

 

Színek és kiegészítő termékek

A Magic Decor vakolatok az Inspiration színkártya valamennyi színében kikeverhetők. Ez összesen közel 340 különböző színárnyalatot jelent, így az egyedi struktúrák mellett a színválasztással is jelentősen bővíthető a látványos felületi megoldások száma.

Az új fejlesztésű vakolatok mellé a Cemix több izgalmas kiegészítő terméket is kínál. Ezek egyik csoportjába a vakolati sablonok tartoznak, amelyek segítségével izgalmas és divatos mintázatokba rendezhetők a felületi struktúrák. A kínálatban jelenleg ciklopkő, klinkertégla és laposkő sablonok érhetők el.

A kiegészítő termékek másik csoportjába a vakoláshoz és a struktúrák kialakításához használható speciális szerszámok találhatók, amelyek új dimenziókat nyitnak a kreatív alkotóerő kibontakozása előtt. A faerezet mintázó hengert a természetes fa hatású, a gyűrt hengert a kőhatású felület kialakításához, a gumi mintázót pedig a kefés technikához lehet használni.

 

A Magic Decor vakolatcsalád tökéletes kiegészítő terméke még a Decor Lazur festék, amellyel a struktúráknak mélységet adhatunk és a faburkolat-hatású felületeket életre kelthetjük.

Fontosabb terméktulajdonságok

A 25 kg-os vödrös kiszerelésben, felhasználásra kész állapotban kapható Magic Decor vakolatok kültérben kiválóan alkalmasak a végső felület elkészítésére és a hőszigetelő rendszerek végső dekorációs rétegeként is megállják a helyüket. A szilikon kötőanyagnak köszönhetően páraáteresztő és vízlepergető felületet biztosítanak. A tulajdonságok sorából érdemes kiemelni még, hogy a termékcsalád valamennyi tagja ellenálló a felületi szennyeződésekkel szemben és hosszú időn át megőrzi színének élénkségét.

A hagyományos struktúrák, mint például a klinker vagy a betonhatású felületek kialakítása esetén a Magic Decor vakolatok alkalmazásával kevesebb anyagra van szükséges, és kevesebb hulladék is keletkezik. Felhasználása olyan egyszerű, hogy azt akár saját magunk is kivitelezhetjük.