2771
EDELPUTZ EXTRA 1 MM

Egyedi mintázatú belső falak

Ásványi színezővakolat beltérre

  • 1 mm legnagyobb szemcsenagyság: egyedi, finom struktúrát ad a belső felületeknek.
  • Jó páraáteresztő: hagyja a falazatot lélegezni, kellemes lakóklímát biztosít. Felújító vakolatrendszereken is alkalmazható.

Alkalmazási terület

  • Belül: fal + mennyezet

Feldolgozási mód

  • kézi
  • Az Edelputz Extra 1 mm-es nemesvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok belső falfelületeinek díszítőbevonata. Alapvakolattal és alapozóval ellátott kerámia, tégla, kő, beton, stb. falazóelemek felhasználásával készült falazatoknál, Eurosan felújító vakolatrendszereknél alkalmazható beltérben.

Kiszerelés

Cikkszám

Csomagolás

Cikkszám

K18704000

Csomagolás

25 kg

Értékesítési helyek

Feldolgozás részletei

Tudjon meg többet a termék feldolgozásának technikai részleteiről

Alapfelület elvárások

Az alapfelületnek meg kell felelnie a vonatkozó szabványoknak, szilárdnak, stabilnak, laza részektől, portól, szennyeződéstől, olajtól, forma leválasztó szerek maradványaitól és kivirágzástól mentesnek kell lennie.
Az alapfelület mész, mészcement kötőanyagú vakolat, vagy üvegháló erősítésű ragasztott, glettelt hőszigetelő tábla lehet. Az alapfelület hőmérséklete legyen +5°C és +25°C között.

Alapfelület előkészítés

A munkálatok előtt takarjuk le védendő felületeket! Felújítási munkáknál a diszperziós vagy oldószeres festékeket, valamint a mészrétegeket az alapvakolatról el kell távolítani. Az előzetesen hagyományos díszítővakolattal, az ún. kőporral vakolt épületek felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét! Az Edelputz Extra színezővakolat tervezett felhordása előtt legalább egy nappal a megfelelően előkészített alapvakolat felületét Cemix vakolatalapózóval javasolt kezelni. Állványozzuk be az épületet úgy, hogy egy teljes falfelületen egymással párhuzamosan a megfelelő számú szakember dolgozhasson.

Keverék előkészítés

Az Edelpuz Extra 1 mm-es nemesvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel csomómentesen. A keverés történhet betonkeverőben, fúrógépbe fogott keverőszárral vagy PFT G-4 vakológéppel D4-3 csigával. Annak érdekében, hogy egy-egy fal azonos megjelenést nyerjen, keverjünk be annyi színezővakolatot egyszerre, amennyi a teljes egyoldali felület bevonásához szükséges és amit 2 órán belül fel tudunk dolgozni. Annyi vizet adagoljunk a vakolathoz, hogy a simítóval könnyen felhordható legyen.

Anyagszükséglet: kb. 2,5 kg/m². A pontos anyagszükséglet próbafelhordással állapítható meg.

Vízigény táblázat

CEMIX_blue_handling_water-quantity_25kg_cca_6,25l
Kiszerelés Liter (ajánlott)
25 kg 6,25

Keverés

Keverési idő
5 min

Feldolgozási utasítások

Mielőtt a habarcsos ládából színezővakolatot veszünk ki, alaposan keverjük át a láda tartalmát. A színezővakolatot simítóval hordjuk fel az alapfelületre. Felhordása után műanyag simítóval történő dörzsöléssel alakíthatjuk ki a végső felületet. A dörzsölést általában körkörösen végezzük. Mindig ügyeljünk arra, hogy a munkavégzés egy oldalon folyamatosan történjen, mert a hosszabb várakozások nyomai a falfelületen később láthatóak lesznek.
Feldolgozás eszközei: Rozsdamentes simító, műanyag dörzsölő.

Figyelmeztetés: A termék természetes eredetű ásványi szemcséket tartalmaz, így a különböző gyártásból származó anyagok között teljes színegyezés nem garantálható, ezért lehetőleg az egybefüggő felületekre mindig azonos gyártási dátumú anyagot alkalmazzunk. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a rendelkezésre álló anyagból keverjünk össze annyit, hogy az egy élekkel határolt felületre elegendő legyen. Épületfizikai és optikai okok miatt nagy felületek vakolására világosabb tónusú színezőinket ajánljuk. Sötétebb színű anyagainkat elsősorban díszítési célokra javasoljuk, szem előtt tartva azt is, hogy a kivitelezési hibák a sötétebb árnyalatoknál fokozottabban érvényesülhetnek. Az intenzív színeknél a teljes színegyezés elérése érdekében használjunk egalizáló festéket! A kedvezőtlen idojárási körülmények és az inhomogén alapfelület hatással lehet a végleges szín kialakulására. Az előre nem látható okok miatt létrejött felületi színeltéréseket egy réteg azonos színű egalizáló festékkel korrigálni lehet. Kérjük, hogy a vakolat színét a feldolgozás előtt próbafelületen ellenőrizzék, mert a felhordást követően a színárnyalatra vonatkozó reklamációt nem áll módunkban elfogadni.


Felhaszálás

Anyagigény min.
2.5
Anyagigény max.
-
Anyagigény mértékegység
kg/m²

Bedolgozási idő

120 min

Kezelés az alkalmazás után

Meleg, szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A nemesvakolatot kötésidő alatt fagy nem érheti.

Szerszámok és tisztítási előírások

A munka befejezése után azonnal mossa le a szerszámokat vízzel. A megszáradt maradványokat mechanikusan távolítsa el.

Műszaki paraméterek

Fő kötőanyag szürke cement
Alapanyag cement és mész, műanyag-diszperziós kötőanyag, időjárásálló pigmenteket, ásványi töltőanyagok, tulajdonságjavító adalékok
Tűzvédelmi osztály A1
Maximális szemcseméret 1mm
Nyomószilárdság 28 nap után min. N/mm²-ben 2 N/mm²
Hajlítószilárdság 28 nap után N/mm²-ben 1 N/mm²
Vízfelvétel WC2
Hővezetési tényező (λ) W/mK-ben 0.48
Száraz testsürüség Kg/m³ 1500

Fájlok

Műszaki adatlap
Biztonsági adatlap
Teljesítménynyilatkozat

KAPCSOLAT

Ha további információra van szüksége a termékkel kapcsolatban, vagy műszaki, alkalmazástechnikai tanácsot szeretne kérni tőlünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

VEVŐSZOLGÁLAT


Mobil:  +36 88 590 500
Email: vevoszolgalat@cemix.hu
 

ÜZENET

In order to submit the form, please provide your consent to load the reCAPTCHA service first.