2262
THERMOFIX

Környezetbarát homlokzatok ragasztója

Hőszigetelő ragasztó ásványgyapot táblákhoz

  • Kiváló páraáteresztő: mészhidrátot tartalmaz. Lehetővé teszi a falazat szellőzését
  • Szálerősítés: felújításnál eltérő felületek kiegyenlítésre.
  • 1,2 mm szemcseméret: vastagabban felhordható. Ideális ásványgyapot rendszerhez.
  • Magas kötőanyagtartalom: megnövelt tapadóképességű.
  • Összetételéből adódóan alkalmas hőszigetelő táblák ragasztásához és üvegszövet háló ágyazásához.
  • Magas épületeken is alkalmazható.

Alkalmazási terület

  • Kívül: csak fal

Feldolgozási mód

  • gépi, kézi
  • Új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok homlokzati hőszigetelési munkáinak elvégzésére. Csak vízszigeteléssel ellátott tégla és beton elemekből készült falazatokra, zsaluzott betonfelületekre, megfelelően előkészített fagyapot lapokra (pl. Heraklith), vakolt és festett felületeken használható. Alkalmazható tapadóhídként sima betonfelületeken vagy a hőhidak elkerülése végett a szerkezetbe beépített extrudált polisztirol táblákon. Használhatjuk gyorsan száradó alapozó rétegként fagyapot lemezeken. Alkalmazható táblás és lamellás rendszerű ásványgyapot hőszigetelő táblák felragasztására, üvegszövet háló beágyazására és simítására.

Kiszerelés

Cikkszám

Csomagolás

Cikkszám

K00617001

Csomagolás

25 kg

Értékesítési helyek

Loading...
Loading...

Feldolgozás részletei

Tudjon meg többet a termék feldolgozásának technikai részleteiről

Alapfelület elvárások

Az alapfelületnek meg kell felelnie a vonatkozó szabványoknak, szilárdnak, stabilnak, laza részektől, portól, szennyeződéstől, olajtól, forma leválasztó szerek maradványaitól és kivirágzástól mentesnek kell lennie.
A felület hőmérséklete +5°C és +25°C között ajánlott.
FIGYELMEZTETÉS: A rendszerragasztó csak megfelelően teherbíró alapfelületre hordható fel. Ha a hőszigetelést régi vakolaton végezzük, a dübelekkel történő rögzítés elengedhetetlen, mivel a teljes felületen nem igazolható a régi vakolat megfelelő tapadása a teherhordó falszerkezethez. Ugyancsak elengedhetetlen a dübelezés nagy magasságban illetve nagy egybefüggő felületen végzett hőszigetelésnél.

Alapfelület előkészítés

A munkálatok előtt takarjuk le védendő felületeket! A falazatok hibáit legalább három nappal a munkák megkezdése előtt ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó vakolatot, alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, a vezetékek hornyait. Távolítsuk el a vakolatlan falazatok fugáiból kitüremkedő falazóhabarcsot, tisztítsuk meg a felületeket a zsaluolaj maradéktól. A vakolt falak laza részeit verjük le, az oldószeres vagy vizes diszperziós festéket távolítsuk el! A régi betonfelületeket magasnyomású tisztítóberendezéssel kell megtisztítani. A krétásodó felületeket mélyalapozóval kell előkészíteni. A ragasztás megkezdése előtt célszerű felcsavarozni a lábazati aluprofilt.

Keverék előkészítés

A Thermofix rendszerragasztót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel (kb. 7,0 liter/zsák). A keverés történhet kézzel, fúrógépbe fogott keverőszárral vagy PFT G4 vakológéppel D6-3 vagy D4-3 csigával, utókeverő alkalmazása mellett. 10 perces pihentetés után újra átkeverjük.

Anyagszükséglet: ragasztásához: kb. 6 kg/m², hálóágyazáshoz és tapaszoláshoz: kb. 6 kg/m². A megadott adat tájékoztató jellegű, nagy mértékben függ az alapfelület minőségétől és síkpontosságától.

Vízigény táblázat

CEMIX_blue_handling_water-quantity_25kg_cca_7l
Kiszerelés Liter (ajánlott)
25 kg 7,0

Keverés

CEMIX_blue_handling_rest_10min
Keverési idő
5 min
Érlelési idő min.
10 min

Feldolgozási utasítások

1. Hőszigetelő táblák felragasztása
A ragasztási helyeken előzetesen vékony ragasztóréteget kell az ásványgyapot táblákba „bevasalni”, kézzel nagy erővel bepréselni a tábla anyagába. Ragasztó csak az ilyen módon előkezelt helyekre
vihető fel! Kézi felhordás esetén a ragasztót a aásványi hőszigetelő tábla hátsó oldalára “pont-perem” módszerrel hordjuk fel oly módon, hogy a ragasztó fedje körben a tábla hátsó szélét és még 3 pontban borítsa a hátsó oldalát. Gépi felhordás esetén a táblák hátoldalára W-séma szerint visszük fel a rendszerragasztót. Minden esetben alapkövetelmény a legalább 40%-os fedés. Ásványi hőszigetelő lamell tábla esetén a rendszerragasztót fogazott glettvassal az alapfelületre és a hőszigetelő lamella telejse hátoldalára hordjuk fel. A ragasztóval borított táblákat alulról fölfelé haladva helyezzük el az előkészített alapfelületen. A ragasztás megkezdése előtt célszerű felcsavarozni a lábazati aluprofilt. Ügyeljünk arra, hogy a két hőszigetelő tábla közé ragasztó ne kerüljön! A ragasztó megkötése után lehet a táblákat dübelekkel mechanikusan is felerősíteni. A ragasztó megkötése után az ásványgyapot táblákat minden esetben dübelezni kell!
2. Hálóágyazás és tapaszolás
A dübelezést követően végezzük el az üvegszövet háló beágyazását. A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel a hőszigetelő táblára, ezzel biztosítva a min. 4 mm rétegvastagságot. Helyezzük el a szükséges élvédőket és egyéb kiegészítőket, majd 10 cm átfedéssel ágyazzuk be az üvegszövet hálót. Végül a rendszerragasztót glettvassal elsimítva alakítsuk ki a felületet.
3. Színezés
A megszilárdult ragasztóhabarcsot Putzgrund vakolatalapozóval előkezeljük, majd a megszáradt felületre hordjuk fel a színezővakolatot. A homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása során be kell tartani a Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség irányelvének előírásait.

Alkalmazási rétegvastagság

CEMIX_blue_techdata_>4mm
Minimum rétegvastagság 4 mm

Felhaszálás

CEMIX_blue_techdata_trowel_12kg/m2
Anyagigény min.
12
Anyagigény max.
-
Anyagigény mértékegység
kg/m²

Bedolgozási idő

120 min

Kezelés az alkalmazás után

A frissen felhordott felületeket védeni kell az esőtől és a gyors kiszáradástól.

Szerszámok és tisztítási előírások

A munka befejezése után azonnal mossa le a szerszámokat vízzel. A megszáradt maradványokat mechanikusan távolítsa el.

Műszaki paraméterek

Fő kötőanyag szürke cement
Alapanyag Műanyag diszperzióval erősített, cement és mész kötésű, gyárilag előkevert szárazhabarcs.
Maximális szemcseméret 1,2mm
Tapadószilárdság száraz tárolás után min. N/mm²-ben 0.25
Tapadószilárdság vízbe merítés és 2 óra száradás után min. N/mm²-ben 0.08
Tapadószilárdság vízbe merítés és 7 nap száradás után min. N/mm²-ben 0.25

Fájlok

Műszaki adatlap
Teljesítménynyilatkozat

KAPCSOLAT

Ha további információra van szüksége a termékkel kapcsolatban, vagy műszaki, alkalmazástechnikai tanácsot szeretne kérni tőlünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

VEVŐSZOLGÁLAT


Mobil:  +36 88 590 500
Email: vevoszolgalat@cemix.hu
 

ÜZENET

In order to submit the form, please provide your consent to load the reCAPTCHA service first.