Cemix

Szaktanácsadás

 

Műemlék felújítási szakvélemény és felújítási javaslat

Műemlék épületek felújítása komplex feladat. A műemlékekre vonatkozó egyedi előírások ismerete és az illetékes műemlék felügyelettel való együttműködés magasszintű szakmai tudást igényel. A korhű vagy ahhoz közel álló anyag előállításához termékfejlesztésre is szükség lehet.
A műszaki szakvélemény összetételét a műemlék állapota és az előírások határozzák meg. Az épületdiagnosztikai felmérés eredményei alapozzák meg a felújítás lépéseit.

Társasházi homlokzat felújítási szakvélemény és javaslat

A társasházi homlokzatok felújítása minden esetben egyedi felmérést igényel. A homlokzat állaga és a károsodás mértéke határozza meg a műszaki szakvélemény összetételét is. Ez alapján a felújítási javaslat akár több szakvélemény típus alapján készül el.

Só- és nedvességterhelt épületek esetén szakértői vélemény és felújítási javaslat készítése

A megrendelővel egyeztetve kezdeményezzük a tervezői és kivitelezői kooperációs munkát. Szükség esetén az illetékes műemlékvédelmi felügyelő véleményét is kikérjük. Megbízás alapján fontos kiegészítő vizsgálatokat végzünk. Tapasztalt tanácsadó kollégáink és bemutatómestereink járnak el az alábbiakban:

  • Épületdiagnosztika (mintavétel, laborvizsgálat, elemzés) elvégzése,
  • Felújítási szakvélemény elkészítése, melyben az általunk javasolt megoldásra időgaranciákat vállalunk (5-15 év között)

A vizsgálatokat minősített laborunkban végezzük el.
Alkalmazástechnikai csoportunk napi rendszerességgel segít a helyes szakvélemény kialakításában. A szakvéleményünkben esetenként kitérünk a sós-vizes épület egyéb - nem a vakolattal összefüggésbe hozható - építészeti problémáira is, azért, hogy komplex megoldás születhessen. Ezek mindenképpen hasznosítható információkat jelentenek az értékmentéshez.
A felújítási munkálatokat a helyszínen anyag és színminta bemutatókkal, valamint munkaközi szaktanácsadásokkal és ellenőrzésekkel is segítjük.

Hőszigetelési és felújítási műszaki javaslat

Megkeresés esetén előzetes munkaterület bejárás útján a megrendelővel, ha szükséges a tervezővel és a kivitelezővel közösen tisztázzuk a felújítás műszaki lehetőségeit és az egyedi igényeket. Célunk az, hogy korszerű, tartós és energiatakarékos megoldás készüljön. Ehhez lehetőség van alternatívák kidolgozására, különféle előzetes anyagválasztási javaslatok megfontolása után. Az előírt és kívánatos hőszigetelési paraméterek meghatározására, ellenőrzésére az úgynevezett "U" érték kiszámítással is felkészültünk. Tapasztalt tanácsadó kollégáink műszaki javaslatot tesznek, majd naprakész árajánlatok elkészítésével segítik a döntést. A szakképzett kivitelező alkalmazása és a javasolt anyagok, technológia betartása mellett a Cemix Hungary Kft. 5+5 év, azaz 10 év garanciát vállal a gyártott és forgalmazott anyagaira.
A felújítási, valamint a kapcsolódó hőszigetelési munkálatokat a helyszínen anyag és színminta bemutatókkal, valamint munkaközi szaktanácsadásokkal és ellenőrzésekkel is segítjük. Kiegészítő helyszíni vizsgálatként dűbel kihúzási próbákkal ellenőrizzük a biztonságos és tartós rendszerkialakítást.
A Cemix Hungary Kft. által nyújtandó szolgáltatások a felújított épület komplex, tartós, hosszú távon működő esztétikai megjelenésre irányulnak.

Burkolási szakvélemény és felújítási javaslat

Egyedi kerámia- vagy kő burkolási feladatok elvégzése előtt - előzetes munkaterület bejárás mellett a megrendelővel, ha szükséges a tervezővel és a kivitelezővel közösen - tisztázzuk a műszaki lehetőségeket és az igényeket. Célunk az, hogy az adott feladatra a legmegfelelőbb tartós és esztétikailag kifogástalan megoldás készüljön. Ehhez lehetőség van alternatívák kidolgozására, különféle előzetes anyagválasztási javaslatok megfontolása után. Igény esetén a burkoláshoz kapcsolódó vízszigetelések terén is javaslatot teszünk.
Tapasztalt tanácsadóink az alkalmazástechnikai csoportunk naprakész kapcsolattartásával dokumentáltan műszaki és árjavaslatot készítenek a feladat megoldására.

  • Tapadó szilárdság mérés fogadó felületeken DYNA készülékkel,
  • Maradék nedvességtartalom mérése aljzaton CM készülékkel,
  • Burkolatkészítési javaslat és gyártóműi vélemény készítése.

A gyártásközi ellenőrzésekkel folyamatosan kontrollált termékeink megfelelnek az európai követelményeknek. A burkolási, felújítási munkálatokat a helyszínen anyag és technológiai bemutatókkal, valamint munkaközi szaktanácsadásokkal és ellenőrzésekkel is segítjük.

Medencék, termálmedencék építésével, felújításával kapcsolatos szaktanácsadás vagy felújítási javaslat

 A valóságban minden fürdőmedence egyedisége miatt más és más lehet. Még, ha méretében véletlenül közel azonos is egy versenyúszó medence, a burkolat vagy a kiegészítő szerelvények és gépészeti csatlakozások változhatnak. A speciális esetekre is felkészült a Cemix Hungary Kft. szakembergárdája. Az építtetők már a tervezés stádiumában is számíthatnak ránk a megfelelő megoldások és anyagok kiválasztása terén. Gondos, körültekintő egyeztetések, ajánlatkészítés után a tervezett termékek anyagszükségletének kiszámításában tanácsadóink közreműködnek. A beépítésnél a helyszínen - a kiemelten fontos biztonságot adó - felület kiegyenlítéseket bemutatjuk, és műszeresen ellenőrizzük. Az extrém körülményeknek is megfelelő vízszigeteléseink, csemperagasztóink, fugázóink és a tartós, rugalmas kitöltések anyagi mind megtalálhatók a Cemix Hungary Kft. termékválasztékában.

  • Tapadó szilárdság mérés fogadó felületeken,
  • Maradék nedvességtartalom mérése aljzaton CM készülékkel,
  • Medence készítési javaslat és gyártóműi vélemény elkészítése.

A felületkiegyenlítési, szigetelési, csemperagasztási, fugázási munkálatok a helyszínen, anyag és technológiai bemutatókkal, valamint munkaközi szaktanácsadásokkal és ellenőrzésekkel is segítjük.
A gyártásközi ellenőrzésekkel folyamatosan kontrollált termékeink és a kapcsolódó általunk bevizsgált és forgalmazott speicális rendszeranyagok megfelelnek a szigorú európai követelményeknek is.