Cemix

A Cemix is segíti a veszprémi vendéglátósokat

A Cemix Hungary Kft. és a Vemévszer együtt összesen ötmillió forinttal járul hozzá a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítésére létrehozott támogatási alaphoz.


Az állami segítség mellett a veszprémi önkormányzat a Vállalkozói Közalapítványon keresztül összesen 60 millió forint támogatást nyújt a bajba jutott vállalkozásoknak. A támogatásra nemcsak a vendéglátóiparban dolgozók, de akár edzőtermet működtetők, illetve rendezvényszervező cégek is pályázhatnak. Emellett a vállalkozások számára 30 millió forint kedvezményes hitel is rendelkezésre áll, egy éves türelmi idővel a visszafizetésre.

Porga Gyula, a város polgármestere a támogatások kihirdetésekor egy felhívást is közzétett, arra kérve a veszprémieket, hogy amennyiben jövedelmük nem csökkent a pandémia alatt és megtehetik, lehetőségeikhez mérten maguk is támogassák a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat a Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Alapítványon keresztül.

„A felhívásra rögtön jelentkezett két veszprémi cég, a Cemix Hungary Kft és a Vemévszer Kft., akik munkaadóként, illetve iparűzési adófizetőként eddig is rengeteget tettek már a városért, ezúttal pedig elsőként ajánlották fel, hogy hozzájárulnának a tőkealap gazdagításához” – nyilatkozta Porga Gyula.

A két cég fejenként egyaránt két és fél, összesen ötmillió forint támogatást nyújt a vállalkozásoknak.

A felajánlásról a felek február 23-án sajtótájékoztatón számoltak be a Városházán, ahol Veit Tamás, a Cemix Hungary ügyvezetője a következőket mondta: „Az építőipar jelenleg felfelé ível, és úgy néz ki, ez így is fog maradni a jövőben, ezért ha lehetőségünk van segítséget nyújtani a kevésbé szerencsés helyzetben lévőknek, mozgósítjuk az erőinket. Csak arra tudom biztatni a vállalkozásokat, ha módjukban áll, ők is csatlakozzanak.”