Cemix

Újra lengett a kockás zászló

Két év szünetet követően 2021. szeptember 2-án ismét feldübörögtek a párszáz köbcentis motorok. Beszámoló a nemrégiben lezárult Cemix – Gokart Bajnokságról.


Lasselsberger-Knauf név alatt 2019-ben rendeztük az első zártkörű, elsősorban céges partnereinknek szóló gokart versenysorozatot. A járványhelyzet miatt tavaly erre sajnos nem volt lehetőség, idén azonban a márkanévváltást követően I. Cemix – Gokart Bajnokság néven újra meghirdethettük a többfutamos viadalt.

A két évvel ezelőtti sorozathoz hasonlóan a bajnokság gyakorlatilag ezúttal is lefedte az ország szinte teljes területét. Győrzámolytól Kecskemétig, valamint Zamárditól Nyíregyházáig szinte valamennyi jelentős, erre a célra épült magyarországi pályán rendeztünk futamot.

10 élményekkel teli nap, 10 különböző helyszín, 10 remek alkalom a kapcsolatépítésre. Röviden így lehet jellemezni a szeptember lebonyolított bajnokságot. A megmérettetésre összesen közel 200 partnerünk jelentkezett, hogy benzingőzben és az égett gumiszag teremtette atmoszférában próbálja ki magát az aszfaltcsíkokon. A résztvevők jóformán mindent megtapasztalhattak, amit az izgalmas gokart-versenyek nyújthatnak: kiélezett küzdelmet, remek előzéseket és szoros befutót. Az időjárás kegyes volt a rendezvénysorozathoz, és a szervezés is gördülékeny és hibamentes volt összességében.

Az egyes versenyek lebonyolítása a klasszikus mintát követte: pályaszabályok ismertetése, szabadedzés, időmérő edzés és verseny. A bajnokság összesen 9 előfutamból és egy döntőből állt, ez utóbbira az előfutamok első három helyezettje kvalifikálhatta magát. A rendezők a legjobban teljesítő női versenyzők számára a végén külön viadalt rendeztek.

A döntő futamra szeptember 24-én, a kecskeméti Birizdokart pályáján került sor. A 25 versenyző részvételével lebonyolított férfi futamot végül Hegyháti Gábor, aki két évvel ezelőtt a második helyet szerezte meg. Őt a dobogón Cseh Német Gábor és Bischof Bálint követte. Az 5 versenyzővel elstartolt női futamot Tóth Krisztina nyerte Kővári Kata és Pethe Viktória előtt.

Gratulálunk nagyszerű teljesítményükhöz, egyben valamennyi vállalkozó kedvű indulónak köszönjük a részvételt és a lelkesedést! Reméljük, jól érezték magukat és feledhetetlen élményekkel lettek gazdagabbak!

Képek: