Cemix

Cemix néven folytatja a Lasselsberger-Knauf

 

A tulajdonosok hosszútávú stratégiai döntése értelmében 2020 novemberétől a veszprémi székhelyű építőanyaggyártó márka- és cégnevet vált. A Cemix márkanév Közép-Európa 8 országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.


A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg gyártási és értékesítési tevékenységét Magyarországon. A felfutóban lévő veszprémi gyár nem sokkal később felkeltette az építőiparban komoly érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család érdeklődését, amely 1991 nyarán részedést vásárolt benne, így a céget innentől Lasselsberger-Knauf Kft.-nek hívták.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyag gyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján úgy döntöttek, hogy a Lasselsberger-Knauf Kft. november közepétől Cemix Hungary Kft. néven folytatja működését. Ezzel egyidőben a cég román és horvát leányvállalatainak neve is megváltozik (Cemix Croatia d.o.o. és Cemix Romania S.R.L.).

A régiót is érintő döntés értelmében a Cemix márkanév Közép-Európa 8 országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására. A névváltás erősíti a piaci pozíciókat, elősegíti a gyorsabb fejlődést és a szolgáltatási színvonal emelkedését.

Veit Tamás, a Lasselsberger-Knauf Kft. ügyvezetője szerint fontos kiemelni, hogy kizárólag a cégnév és a márkanév módosul november folyamán. „A döntés valóban nem jár más változással, vagyis a tulajdonosi kör, a céges adatok és a terméknevek továbbra is változatlanok maradnak. Vásárlóink és partnereink ezt követően is ugyanazzal a minőségben és összetételben fognak találkozni termékeinkkel, ahogy eddig megszokhatták. Kiadványainkon és csomagolásainkon egyedül a márkanév fog változni Cemix-re” – mondta Veit Tamás.

 

A Cemix már létező márkanév Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában. A cseh Cemix az ország első építőanyag gyártóinak egyike volt, más név alatt ugyan, de történelme több mint 100 évre nyúlik vissza. Vagyis egy bejáratott, Közép-Európában komoly múlttal és reputációval rendelkező márkanévről beszélhetünk, ami rövid, könnyen kiejthető és könnyen megjegyezhető. Ezen felül mozaikszóként is remekül funkcionál, hiszen a következő, önálló értelemmel bíró részekből áll össze: CEment + MIXed = CEMIX.

A névváltás kiemelkedően fontos mérföldkő a Lasselsberger-Knauf fordulatokban bővelkedő három évtizedes történetében. Egyben egy olyan új fejezet nyitánya, amely a várakozások szerint nem csak a vállalat jelenlegi három országot felölelő határain belül, de a szélesebb régióban is megváltoztatja a piac összetételét, aktuális trendjét.