Cemix

Fenntarthatósági Irányelvünk

A Lasselsberger és Knauf családi konszernek hagyományos értékei a környezet megóvása és átadása a következő generációknak, a társadalmi felelősségvállalás és a nemzedékeken átívelő, távlati gondolkozás. A két, elsősorban építőanyagok előállításával foglalkozó cégcsoport immár 30 éve közösen alapította meg a Lasselsberger-Knauf Kft-t, amely ugyanezeket az értékeket nemcsak Magyarországon, de horvát és román leányvállalatain keresztül nemzetközi szinten is elkötelezetten képviseli.

 

A regionális építőanyag-gyártó piac egyik meghatározó szereplőjeként tisztában vagyunk felelősségünkkel a környezeti és társadalmi értékek megőrzésében, az ágazati szereplők környezettudatos szemléletének formálásában. A fenntartható fejlődés érdekében a Lasselsberger-Knauf Kft. vezetése átfogó vizsgálatokat hajtott végre, célkitűzéseink hatékony érvényesítése érdekében 2020-ban bevezettük az ISO 14001 Környezetirányítási rendszert (KIR). 

Vállalati fenntarthatóság

A KIR bevezetésével a vállalat tevékenysége teljes átvilágításra került. Felmértük a folyamatok során felmerülő környezeti kockázatokat, az energiahasználatot, a hulladékkezelés folyamatait. Célkitűzésünk a rendszer folyamatos ellenőrzése és fejlesztése a vállalat környezeti teljesítményének javítása érdekében.

Termék fenntarthatóság

A Teljes Életciklus Elemzés (LCA) módszerét alkalmazva – bölcsőtől a sírig – törekszünk termékeink előállítását, felhasználását és újrahasznosíthatóságát fejleszteni és környezetbarátabbá tenni. Fontosnak tartjuk a termék-fejlesztésen túlmenően a felhasználási technológiák hatékonyabbá tételét és az értékteremtés és megóvás szemléletének átadását!

Partneri felelősségvállalás

Termékeink előállítása és értékesítése során számos partner segíti munkánkat az alapanyagok gyártásától a szállításon át a végfelhasználók kiszolgálásáig. A Fenntartható fejlődéssel kapcsolatos elveinket és elvárásainkat a partnereinkkel is megosztjuk és törekszünk azok általuk történő betartására és átvételére.

Társadalmi felelősségvállalás

Regionálisan meghatározó vállalatként fontosnak tartjuk az ágazaton belüli fenntartható fejlődés és környezetközpontú gondolkozás erősítését, mind a vállalat alkalmazottai, mind a termékeinket felhasználó partnereink körében. Ennek érdekében folyamatos oktatásokat szervezünk, részletes tájékoztatást nyújtunk céljainkról és elért eredményeinkről, valamint támogatunk környezetvédelmi és társadalmi szempontból kiemelkedő projekteket, eseményeket.

Környezeti felelősségvállalás

A termékek és vállalati folyamatok fejlesztésével és kockázatok kiszűrésével törekszünk az ártalmas környezeti hatások csökkentésére, ezáltal a szűkebb és tágabb környezetünk megóvására is a levegő-, víz-, és talajvédelem, valamint a biodiverzitás megőrzése érdekében. Célunk a lehető legkisebb károsítás mellett a természeti környezet megóvása a következő generációk számára!